Weingut Trapl

Vinodlingsområdet Carnuntum sträcker sig från Wiens östra gränser till Slovakiens gräns. Vingårdarna är spridda i tre kuperade landskap: Leitha-bergen, Arbesthaler Hills nära Göttlesbrunn och Hainburger-berget. Tung lera och lös jord och grusig jord dominerar sluttningarna av Arbesthaler Hills i Stixneusiedl. De varma somrarna och kalla vintrarna i ett Pannonsk klimat, och närheten till floden Donau och sjön Neusiedl gör att druvor mognar perfekt.


Det mest slående inslaget i deras källare är de stora kärlen där druvor för premium vinerna trampas. Denna fysiskt utmattande metod används för 20 ton druvor varje år, men resultatet är helt klart värt alla ansträngningar. Det är naturligtvis en filosofisk fråga att deras viner jäser utan tillsats av odlad jäst eller enzymer. Vinerna ges tillräckligt med tid för att mogna innan de släpps ut på marknaden - allt i enlighet med biodynamiska principerna. Weingut Johannes Trapl har upprepade gånger lyckats att vid olika dryckesutställningar bevisat att de valt rätt väg att framställa premium vin som följer naturen på bästa sätt.

Johannes Trapl

Våra viner från Weingut Trapl