Terroiret av Bruyères ligger på en granitisk och sandig jord som gynnar Gamay druvan mycket. De låga sluttningar i öst bidrar att druvorna får en följsam mognad. Druvorna handplockas och efter sortering på vingården läggs druvorna i betongfat 8 till 10 dagar. Druvorna pressas sedan varsamt.
Druvsaften lagras sedan i cirka 8 månader i amforor och ekfat. Vinerna filtreras lätt innan de tappas upp på flaska.
Färg: Fylligt röd.
Doft: Björnbär, hallon med en lätt kryddig touch.
Smak: Krispiga röda frukter och kardemumma.
Druvor: 100% Gamay
Lagring: 8 månader på ekfat och amforor.
Syra: 3,51 g/l
Sockerhalt: 2,0 g/l
Alkoholhalt: 13% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Passar till: grillat kött.
Serveringstemperatur: 18-20°C
Under oktober månad plockas druvorna för hand. Sedan pressas druvorna varsamt. Därefter separeras druvsaften från skalresterna. Jäsnings-processen varar 8/10 dagar med en temperatur mellan 22°C och 25°C. Valpolicella Classico lätta och smidiga karaktär gör att den på ett utmärkt sätt går att matcha med lättare maträtter.
Färg: Rubin röd
Doft: Härlig blommig doft med toner av röda bär och viol.
Smak: Frisk, torr och balanserad med toner av körsbär och mandel.
Druvor: 70% Corvina, 20% Rondinella och 10% Molinara
Lagring: Ståltank
Syra: 5,70 g/l
Sockerhalt: 0,6 g/l
Alkoholhalt: 12,5% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Serveringstemperatur: 18°C
Passar till: vegetariskt, pasta, fisk, kött och salami.
Under oktober månad skördas druvorna för hand. Efter att druvorna har pressats, tappar man druvsaften på mindre ekfat där det får mogna i 10 till 12 månader. Cascina består av 90% Corvina, de resterande 10% är något som vinmakaren Paolo Fornaser kallar för Valpolicella Blend. De blandningen är en familjehemlighet och ger vinet dess extra karaktär.
Färg: Intensiv rubin färg
Doft: Toner av mogen frukt, kryddor och en liten rostad fatkaraktär.
Smak: Vinet är karaktäristiskt för Valpolicella med en tydlig smak av körsbär, viol och mogen röd frukt.
Druva: 90% Corvina och 10% Valpolicella Blend
Lagring: 10/12 månader på mindre ekfat
Syra: 5,45 g/l
Sockerhalt: 1,4 g/l
Alkoholhalt: 14% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Serveringstemperatur: 16°C
Passar till: kötträtter och hårda ostar
Druvorna plockas för hand i den regionen av vingårdens som kallas ”La Traversagna”, och ligger i hjärtat av Valpolicella Classico distriktet. De noga utvalda druvorna får sedan sin andra jäsning tillsammans med skal-resterna från Amarone produktionen. Resultatet blir ett fylligt vin som har ett långt avslut där Amarone tonerna känns mycket väl igen.
Färg: Fyllig och intensiv rubin färg.
Doft: Elegant mogen röd frukt med toner av körsbär och maraschinos.
Smak: Harmonisk struktur av röd frukt och kryddiga toner.
Druvor: 70% Corvina, 25% Rondinella och 5% Croatina.
Lagring: 15 månader på stora ekfat, sen 6 månader på flaska.
Syra: 5,60 g/l
Sockerhalt: 1,6 g/l
Alkoholhalt: 15% vol.
Flaskstorlekar: 750ml
Serveringstemperatur: 18°C till 20°C
Passar till: Smakrika kötträtter och mogna ostar.
Systembolagets artikel nr: 70283
Druvorna handplockas i slutet av september. Sedan får de torka naturligt till januari/februari, och därefter pressas druvsaften. Jäsningen pågår i 30 dagar och druvsaften macereras över druvskalen. Temperaturen för jäsningen i denna fas fluktuerar mellan 15°C till 22°C.
Denna fyllblods Amarone som vinmakaren Paolo Fornaser har skapat levererar verkligen de smaker som alla Amarone älskare önskar sig.
Färg: Opak rubin färg
Doft: Tydlig doft av mogen röd frukt, plommon, körsbär, maraschinos och mandel.
Smak: Kraftig elegant struktur med lång eftersmak och toner av maraschinos, vanilj, kaffe och choklad.
Druvor: 70% Corvina, 20% Rondinella och 10% Sangiovese
Lagring: Små ekfat i 36 månader och 12 månader på flaska
Syra: 5,60 g/l
Sockerhalt: 11 g/l
Alkoholhalt: 17% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Serveringstemperatur: 20°C
Passar till: Vilt, grillade kötträtter och mogna ostar.
Systembolagets artikel nr: 76902
Druvorna handplockas i slutet av september. De får naturligt torka till slutet av februari. Därefter pressas druvsaften varsamt. Jäsningen pågår i 30/35 dagar och druvsaften macereras över druvskalen. Temperaturen för jäsningen i denna fas fluktuerar mellan 15°C till 22°C. Denna Amarone Riserva DOCG är "Cru della cru", en hyllning från bröderna Fornaser till sin far Maestro, med en månads mer torkning av druvorna och ett år med åldrande på ekfat, är Maestro Fornasers Amarone toppen av diamant i tillverkningen på vingården. Endast speciella årgångar och i ett litet antal flaskor presenteras den magiska Amarone Riserva DOCG.
Färg: Intensiv röd färg.
Doft: Mogen röd frukt, plommon, körsbär och maraschinos med kryddiga toner.
Smak: Mogna röda bär med toner av kanel, kaffe, choklad och vanilj.
Druvor: 70% Corvina, 20% Rondinella och 10% Sangiovese.
Lagring: 48 månader på små ekfat, sedan 12 månader på flaska.
Syra: 5,90 g/l
Sockerhalt: 11 g/l
Alkoholhalt: 17% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 1 flaskor
Serveringstemperatur: 20°C
Passar till: Alla typer av kötträtter och mogna ostar.
Ett modernt ungt vin som upphöjer kvaliteter av variation, smakfullt, fruktigt, elegant, fint och omslutande. Dess doft bär starka aromer av svarta frukter och röda bär som kontrasterar med den ljusrostade omgivningen av ektoner. Rik på kryddade toner och balsamicotoner.
Färg: Rubinröd med levande ren färg.
Doft: Mogen mörk frukt, björnbär och röda bär.
Smak: Björnbär, jordgubb, kryddor och ekfat.
Druva: 100% Tinto Fino (Tempranillo)
Lagring: Amerikanska och franska ekfat i 8 månader.
Syra: 4,90 g/l
Sockerhalt: 0,99 g/l
Alkoholhalt: 14,5% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Serveringstemperatur: 16-18°C
Passar till: Antipasti, vegetariskt, nötkött och milda ostar.
Systembolagets artikel nr: 59361
Klar körsbärsröd färg med tegeltoner vid glaskanten.
Kraftfulla, intensiva aromer av mogna svarta frukter med rostade inslag av ek, vanilj och kakao, med subtila balsamiska nyanser som tillhandahålls genom fatkonditioneringen.
Attacken är kraftfull, men fin och delikat, mycket smakrik, mycket lång, mycket fruktig. Inslag av mogna bär som jordgubb, björnbär och tranbär, insvept i ett täcke av kakao, kola och choklad.
Ett modernt ungt vin som upphöjer kvaliteter av variation, smakfullt, fruktigt, elegant och med ett fint avslut.
Dess doft bär starka aromer av mogen frukt och röda bär som kontrasterar med den ljusrostade omgivningen av ek. Rik på kryddade toner och balsamicotoner.
Färg: Körsbärsröd.
Doft: Mogen mörk frukt, björnbär och röda bär.
Smak: Björnbär, jordgubb, kryddor och ekfat.
Druva: 100% Tinto Fino (Tempranillo)
Lagring: Amerikanska och franska ekfat i 12 månader och 24 månader på flaska.
Syra: 5,60 g/l
Sockerhalt: 1,63 g/l
Alkoholhalt: 14,5% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Serveringstemperatur: 16-18°C
Passar till: Antipasti, vegetariskt, nötkött och milda ostar.
Systembolagets artikel nr: 59362
Vinets röda färg har medelhög intensitet med teaktoner på glaskanten.
Spektakulär intensitet som framhäver svarta frukter, viol och kakao.
Det eleganta ektonen skapar en rostad bakgrund av kryddor. Utmärkt symbiosen av mogna tanniner från svart frukter med essens av trä skapar en komplex intensitet av smaker; lakrits, kola, amerikansk tobak, mineraler, nedfallna löv... "höst på flaska".
Färg: Rubinröd.
Doft: Mörk frukt, viol och kakao.
Smak: Björnbär, lakrits, kryddor, mineraler, tobak och ekfat.
Druva: 100% Tinto Fino (Tempranillo)
Lagring: Amerikanska och franska ekfat i 18 månader och 30 månader på flaska.
Syra: 4,50 g/l
Sockerhalt: 1,09 g/l
Alkoholhalt: 14,5% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 1 flaskor
Serveringstemperatur: 16-18°C
Passar till: Antipasti, vegetariskt, nötkött och milda ostar.
Systembolagets artikel nr: 59363
Vin med tilltalande körsbärsröd färg, ren och djup. Dofter med bra intensitet och djup. Elegant och intensiv doft av mogen kryddad röd frukt, kaffe, mejeriprodukter med balsamico bakgrund. Inslag av pinjenötter och rostat bröd med mogen svart och röd frukt. På gommen är den strukturerad men rund och fin, med milda balanserade tanniner. Attacken är smakrik. De ädla träslagen ger vanilj, spiskummin, inslag av indiskt bläck, terroir sticker ut och över alla mogna frukter.
Färg: Körsbärsröd.
Doft: Röd frukt, kaffe och kakao.
Smak: Mogen svart och röd frukt, kryddor, pinjenötter och ekfat.
Druva: 100% Tinto Fino (Tempranillo)
Lagring: Amerikanska och franska ekfat i 24,5 månader och 105 månader på flaska.
Syra: 4,40 g/l
Sockerhalt: 1,2 g/l
Alkoholhalt: 14,5% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Serveringstemperatur: 16-18°C
Passar till: Antipasti, vegetariskt, nötkött och milda ostar.
Ett komplex och elegant vin. Framställt på druvor från vinstockar som är över 80 år gamla. Jorden består av kalksten, lera och grus, och ger gynnsamma förhållande för att odla vinrankor på. När det är dags att skörda druvorna, så görs det för hand.
Färg: Intensiv körsbärsröd med violetta kanter.
Doft: Mogen svart frukt, björnbär, lakrits och violetta blommor med kryddig bakgrund och en subtil antydan till vanilj.
Smak: Mogna bär, läder och ekfat.
Druva: 100% Tempranillo
Lagring: Amerikanska och franska ekfat i 12 månader.
Syra: 5,90 g/l
Sockerhalt: 0,18 g/l
Alkoholhalt: 14,5% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Serveringstemperatur: 16-18°C
Passar till: Antipasti, vegetariskt, nötkött och milda ostar.
Säljes endast till våra HORECA kunder.
Merlot vinstockarna som används till detta vin är de äldsta på Pago de Tharsys vingård. De planterades 1981 och har en mycket produktiv klon, som producerar mycket små buntar och bär. Skörden görs manuellt i 10 kg lådor, som anländer till vinkällaren inom 15 minuter. De bästa druvorna väljs manuellt ut innan de pressas. Vinet lagras i 12 månader i 1 och 2 år gamla franska och amerikanska ekfat. Vinet filtreras inte alls under tappning, det för att bevara dess struktur och aromatiska smak. Det är därför det kan finnas en viss naturlig fällning i den. Vinet är framstället efter den ekologiska jordbrukstandarden.
Färg: Rubin röd.
Doft: Björnbär, röda bär, vit peppar och örter.
Smak: Mogna björnbär, blåbär och lakrits.
Druvor: 100% Merlot.
Lagring: 12 månader på franska och amerikanska ekfat.
Syra: 3,3 g/l
Sockerhalt: 0,52 g/l
Alkoholhalt: 13,5% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Passar till: Vegetariskt, nötkött och lamm.
Serveringstemperatur: 16-18°C
Druvstockarna planterades 1944 på en yta av 29 Ha i El Pago. Man skördar allt för hand i mitten av september. Druvmusten blir sedan fermenterad i temperatur kontrollerade rostfria tankar. Lång maceration, trycks ner två gånger per dag under jäsning och ytterligare en gång i slutet av maceration. Det tar ca 31 dagar. Sedan får vinet vila på ekfat i 4 månader. Resultatet blir ett fylligt vin med välbalanserad syra som i kombination med fina tanniner ger ett medellångt till långt avslut.
Färg: Intensiv rubin röd med lila skimmer.
Doft: Mogna röda och mörka bär, med lätt kryddighet och fatkaraktär.
Smak: Mogna röda bär, körsbär, timjan och kaffe.
Druvor: 100% Tinta de Toro
Lagring: 4 månader på franska och amerikanska ekfat.
Syra: 4,74 g/l
Sockerhalt: 0,56 g/l
Alkoholhalt: 15% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Serveringstemperatur: 16-18°C
Passar till: mogna ostar, vegetariskt, kyckling, fläsk- och nötkött.
Systembolagets artikel nr: 73190
Druvstockarna planterades 1944 på en yta av 5,75 Ha i El Pago. Man skördar allt för hand i mitten av september. Druvmusten blir sedan fermenterad i temperatur kontrollerade rostfria tankar. Lång maceration, trycks ner två gånger per dag under jäsning och ytterligare en gång i slutet av maceration. Det tar ca 31 dagar. Sedan får vinet vila på ekfat i 8 månader. Resultatet blir ett fylligt vin med välbalanserad syra som i kombination med fina tanniner ger ett medellångt till långt avslut.
Färg: Mörk rubin färg med lila skimmer.
Doft: Intensiva färska röda frukter med toner av vanilj, kaffe och lakrits.
Smak: Mogna röda bär, körsbär, timjan och kaffe.
Druvor: 100% Tinta de Toro
Lagring: 8 månader på franska och amerikanska ekfat.
Syra: 5,11 g/l
Sockerhalt: 0,68 g/l
Alkoholhalt: 15% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Serveringstemperatur: 16-18°C
Passar till: mogna ostar, vegetariskt, kyckling, fläsk- och nötkött.
Druvstockarna planterades 1930 på en yta av 7,86 Ha i El Pago. Man skördar allt för hand i mitten av september. Druvmusten blir sedan fermenterad i temperatur kontrollerade rostfria tankar. Lång maceration, trycks ner två gånger per dag under jäsning och ytterligare en gång i slutet av maceration. Det tar ca 31 dagar. Sedan får vinet vila på ekfat i 12 månader. Resultatet blir ett fylligt vin med välbalanserad syra som i kombination med fina tanniner ger ett långt och elegant avslut.
Färg: Mörk rubinröd färg.
Doft: Intensiv doft av syltade mörka frukter, kryddor och toner av lakrits, rostade ekfat och en lätt nyans av menthol.
Smak: Mogna röda bär och mörka bär, körsbär, timjan och kaffe.
Druvor: 100% Tinta de Toro.
Lagring: 12 månader på franska och amerikanska ekfat.
Syra: 5,03 g/l
Sockerhalt: 0,37 g/l
Alkoholhalt: 15% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Serveringstemperatur: 16-18°C
Passar till: mogna ostar, kyckling, vilt och nötkött.
Druvstockarna planterades 1917 på en yta av 11,25 Ha i El Pago. Man skördar allt för hand i mitten av september. Druvmusten blir sedan fermenterad i låg temperatur i rostfria tankar. Lång maceration, trycks ner två gånger per dag under jäsning och ytterligare en gång i slutet av maceration. Det tar ca 31 dagar. Sedan får vinet vila på ekfat i 18 månader. Resultatet blir ett fylligt vin med bra struktur och kropp. Aromatiskt, väl rundat och elegant avslut.
Färg: Mörk rubinröd färg.
Doft: Fylligt doft av mogen frukt, kaffe och ekfat.
Smak: Mogna röda och mörka bär, körsbär, timjan och kaffe.
Druvor: 100% Tinta de Toro
Lagring: 18 månader på 90% nya franska ekfat och 10% på nya amerikanska ekfat.
Syra: 5,11 g/l
Sockerhalt: 0,68 g/l
Alkoholhalt: 15% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Serveringstemperatur: 16-18°C
Passar till: mogna ostar, anka, vilt och nötkött.
Är ett vin gjort på 5 sorters druvor i Bordeaux-stil.
Alla druvsorter skördades från 9 vingårdar på Blaauwklippen i Stellenbosch Golden Triangle. Druvorna handplockas och transporteras till vin-källaren. Där avstjälkas dom och pressas, för att sedan jäsa på franska ekfat och rostfrittståltankar. Batonnage sker två gånger om dagen för att säkerställde det känsliga extraktion av tanniner. Det görs 14 till 18 dagars hudkontakt efter jäsning. Malolaktiskjäsning följs på 300-liters fransk ekfat. Druvmusten mognar separat i 16 månader på franska ekfat – 13% first fill – och ekfat innan blandning och tappning.
Vinets beskrivning:
”Mörk cassis och cigarrlåda med toner av plommon och chokladpudding. Smaken är levande med sammets tanniner, seriös och utmärkt längd.”
Färg: Djup röd.
Doft: Mogna mörka bär, plommon och läder.
Smak: Svartvinbär, plommon, choklad och tobak.
Druvor: 38% Cabernet Sauvignon, 24% Merlot, 14,5% Cabernet Franc, 14,5% Malbec och 9% Petit Verdot.
Lagring: Franska ekfat i 16 månader.
Syra: 5,20 g/l
Sockerhalt: 2,9 g/l
Alkoholhalt: 14,5% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Serveringstemperatur: 16-18°C
Passar till: Nöt och fläskkött.
Handplockade druvor transporteras till vinkällaren där vinframställnings-processen påbörjades. Druvor som används växer på två olika block. Druvorna från de olika blocken avskalas separat och druvmusten jästes i rostfria ståltankar. Två gånger dagligen sker batonnage i 21 dagar.
Malolaktisk jäsning och mognad följs på 300L franska ekfat i 12 månader. 23% är av nya franska ekfat.
Vinet beskrivning:
”Mörk choklad, mineral och tobaksnyanser stödjer
rikliga toner av mullbär, cassis, blåbär, svart
bär och plommon. Plysch kritiga tanniner med levande konsistens på gommen. En fin aromatisk avslutning med kvardröjande längd och krämig flintig konsistens.”
Färg: Rubinröd.
Doft: Mörka bär, tobak och mineraler
Smak: Svartvinbär, blåbär, mullbär och choklad.
Druva: 100% Malbec
Lagring: Franska ekfat i 12 månader.
Syra: 5,40 g/l
Sockerhalt: 2,70 g/l
Alkoholhalt: 15% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Serveringstemperatur: 16-18°C
Passar till: Nötkött och ostar.
Druvorna som används till detta vin växer på två olika platser. Langeberg/Garcia-druvorna växer i skifferjord och ger koncentration och fyllighet till vinet med mörkröd frukt. Herbertdale-druvorna växer i sandstensjord och ger friskhet och liv tillsammans med röd frukt och lite örttoner. Cabernet Sauvignonklasar plockas vid 25 balling i Langeberg/Garcia-området medan druvor från Herberstdale plockas vid 23,5 till 24 balling. Klasarna avskalas och krossas till slutna kylda jäsningstankar. Efter jäsningen hålls vinet tillsammans med skalet i ytterligare två veckor innan det separeras. Vinet avslutar den malolaktiska jäsningen i tankar av rostfritt stål och hälls senare till franska ekfat på 300 liter. Där får vinet vila i 18 månader innan de bästa faten väljs ut och buteljeras.
Färg: Opak röd.
Doft: Mörka frukter, cassis, choklad, grafit, timjan och cederträ.
Smak: Mogna mörka frukter, örter och vanilj. Frisk syra med långt avslut.
Druva: 100% Cabernet Sauvignon
Sockerhalt: 2,6 g/l
Syra: 6,1 g/l
PH värde: 3,8
Alkoholhalt: 14,5% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Passar till: fläsk- nötkött
Systembolagets artikel nr: 73559
Merlot vinstockar odlas på de norra och södra sidorna av Langeberg berget, och växer i sandstens- och skifferjordar. Detta gör att druvorna blir medium fylliga. Merlot klasarna som växer vid Langeberg/Garcia mognar snabbare och ger små druvor med intensiv smak, djup och färg. Merlot druvorna från Herbertsdale-området mognar långsammare med svalare väder och dimma som täcker vinstockarna från Indiska oceanen på morgonen, vilket ger friskhet och frukt till vinet.
Merlot klasarna skördas under mitten av februari. De avskalas och krossas i öppna jäsningstankar. Cirka 10 % av juice dräneras omedelbart från skalen för att ge mer koncentration till resten av juicen. Efter två dagar av kall maceration och dagliga punch downs inokuleras musten med jäst. Så fort jäsningen startar pumpas vinet över två till tre gånger om dagen för att hålla locket fuktigt. Innan jäsningen är klar töms saften från skalen och skalen pressas. Efter den malolaktisk jäsningen går vinet från rostfria ståltankar till att lagras på fjärde eller femte fyllningen på 225L franska ekfat i 12 månader.
Färg: Mörk plommonröd färg.
Doft: Mogna katrinplommon, röda körsbär och violer. Toner av ekfat med inslag av torkade löv och rosmarin.
Smak: Medelfyllig smak av röda körsbär, mogna hallon, färska plommon och ekfat. Syran och sötman i frukten är välbalanserad och med mogna tanniner.
Druva: 100% Merlot
Sockerhalt: 4,6 g/l
Syra: 6,2 g/l
PH värde: 3,44
Alkoholhalt: 14,5% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Serveringstemperatur: 18°C
Passar till: lamm, kalv och vegetariska rätter.
Systembolagets artikel nr: 58426
Pinotage-rankor är planterade på den västra sluttningen vid Jakkalsvlei. Jordmånen består av sandstensjord med hög lerhalt. Dessa vinstockar ger lägre avkastning och mognar långsammare på grund av den kortare mängden direkt solljus under mognads-säsongen. Dessa förhållanden ger mer koncentrerad frukt med mörkare färg och mer intensiva smaker. Shiraz-vinstockar är planterade i skiffer norr om Langeberget. De mognar snabbare och har direkt solljus under mognaden. Den grunda hårda jorden och de varmare förhållanden gör att shiraz stockarna ger med mindre frukt, men de ger mer krydda och djup i smaken.
Shiraz- och pinotagedruvorna skördas vid olika tidpunkter under säsongen. Pinotage från Jakkalsvlei plockas först 24.5 Balling och Shiraz från Jakkalsvlei plockas 23.5 och Shiraz från Langeberg/Garcia-området plockas 24.5. De olika mognadsstadierna samt de olika mikroklimaten ger vinet komplexitet. Vinet lagras på 225L franska ekfat i 12 månader. Efter 12 månader smakas faten och de bästa faten väljs ut för att producera denna fylliga Cape Blend.
Torkade katrinplommon, svarta körsbär och vitpeppar på näsan. Vinet har lager av smaker när det öppnar sig för kryddor, violer och torkade löv. Smaken är fräsch och komplex med smaker av röda bär, kakao och torkade örter. Kroppen är fyllig med rundade tanniner och en finish av krydda och peppar.
Färg: Mörk körsbärsröd.
Doft: Torkade katrinplommon, mörka körsbär, viol och vitpeppar.
Smak: Röda bär, kakao, torkade örter och peppar.
Druva: 65% Shiraz och 35% Pinotage
Sockerhalt: 2,1 g/l
Syra: 6,0 g/l
PH värde: 3,43
Alkoholhalt: 14% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Serveringstemperatur: 18°C
Passar till: fläsk kött
Systembolagets artikel nr: 77409
För detta vin väljs druvor från ett utpekat Pinotage-block som odlats på en sluttning mot väster på Jakkalsvlei. Lägre ner vid dalbotten med nedbruten sandstensjord. På vingården växer vinstockar med högre avkastning lägre ner i dalen vilket ger vinet mjukhet och elegans medans vinstockarna som växer längre upp bär mindre klasar, vilket ger vinet ett moget och koncentrerad fruktsmak och längd. Pinotage vinstockar skördas i slutet av januari vid 23 – 24 balling. Klasarna avskalas och krossas och läggs i öppna tankar. 25% av juicen används för Jakkalsvlei Pinotage Rosé. Druvmusten får stå under en period av 24 - 36 timmar i kall maceration, sen tillsätts en utvald jäst som ger en långsam jäsning. Innan jäsningen är slut separeras vinet från skalen. Vinet pumpas sedan in i rostfria tankar för att avsluta jäsningen. Sedan pumpas vinet över till en tanken med ekblock och där får vinet vila i 6 månader, för att sedan läggas på ekfat i ytterligare 6 månader.
Färg: Mörk rubinröd.
Doft: Rostade mörka körsbär, plommon, mullbär, kaffe, choklad och kola.
Smak: Mörka bär, kaffe och choklad.
Druva: 100% Pinotage
Sockerhalt: 8 g/l
Syra: 5,9 g/l
PH värde: 3,5
Alkoholhalt: 14% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Serveringstemperatur: 18°C
Passar till: vilt, nötkött och hårda ostar.
Systembolagets artikel nr: 75245
Denna Spätburgunder (Pinot Noir) har framställts av druvor som odlats runt den lilla byn Grosskarlbach. Vinet visar en typiskt balanserad smak av frukter som t ex körsbär och hallon, följt av en antydan av cederträ. Vinet lagras i 12 månader i stora träfat, vilket ger vinet en ton av kryddnejlika och en mjuk tanninstruktur med ett långt avslut.
Färg: Fylligt röd
Doft: Körsbär, choklad och läder.
Smak: Körsbär, björnbär, kryddnejlika och ekfat.
Druva: 100% Spätburgunder.
Lagring: Ekfat i 12 månader.
Syra: 5,5 g/l
Sockerhalt: 5,5 g/l
Alkoholhalt: 13% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Serveringstemperatur: 16°- 18°C
Passar till: vegetariskt, kalv, kyckling och fläskkött.
Systembolagets artikel nr: 56691
En röd blend på Zweigelt, Blaufränkisch och Sankt Laurent som odlas på sandjord över tung kall lera runt Stixneusiedl. Handplockas och sorteras manuellt. 80% pressas med maskin, 20% stampas till fots med stjälkarna. 6-8 dagar maceration. Druvmusten får sedan mogna i 12 månader i 500 liters fat, rostfria tankar och amforor. Inga odlade jäster, bakterier eller tillsatser används.
Vinet är biodynamiskt och helt naturligt.
Färg: Röd med violetta reflexer
Doft: mörka bär, körsbär, ceder
Smak: röda bär, ekfat, kryddor, mineraler.
Druvor: 85% Zweigelt, 10% Blaufränkish och 5% Sankt Laurent.
Ålder på vinstockarna: 6 - 36 år
Syra: 5,5 g/l
Sockerhalt: 1,9 g/l
Alkoholhalt: 12,5% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Passar till: nötkött, anka och vegetariskt
Serveringstemperatur: 14-16°C