Pago de Tharsys

Ana Suria

Pago de Tharsys vingård grundades 1808 och ligger på en enorm Kalkstensberggrunden som omger den 12 hektar stora vingården. 1991 beslutade Ana Suria och Vicente Garci­a att bygga om och förbättra den gamla vingården och utrusta den med resurser för att tillverka viner som belyser den unika plats och dess speciella egenskaper. De är stolta över att ha varit pionjärer när det gäller att göra mousserande vin under Requena Cava Appellation of Origin och utveckla konceptet Vino de Pago i sin region. De är en del av vinmakningens historia i denna region, och de fortsätter att arbeta med samma passion som den allra första dagen för att hedra den. 


På Pago de Tharsys betyder respekt för tradition att de påminns om sina tidiga dagar, sina rötter. Traditionen är den solida basen som deras ansträngningar bygger på: respekt för naturen och dess naturliga cykler, med manuella processer för att säkerställa den bästa kvaliteten: beskärning, sticklingar, skörd, val av druvor, vändning, disgorging, märkning osv.


Vingården ligger 700 meter över havet och vid denna höjd sker det mycket betydande temperaturförändringar mellan natt och dag. Det innebär att druvorna kan mogna utan att förlora syra eller färskhet. Druvorna växer på mark som vetter mot öst-syd, vilket gör att druvorna får ut det mesta av timmarna med mild sol på morgnarna och skyddas från den hårda värmen senare på dagen.


Deras viner återspeglar Medelhavets livsstil, vackra färger, varmt ljus, gott humör, otrolig mat och oändliga dagar att njuta av. Dominio de Requena är resultatet av hårt arbete som respekterar tradition och lojalitet till deras inhemska druvsorter som skapar en cava med stil.

Våra viner från Pago de Tharsys