Ett komplex och elegant vin. Framställt på druvor från vinstockar som är över 80 år gamla. Jorden består av kalksten, lera och grus, och ger gynnsamma förhållande för att odla vinrankor på. När det är dags att skörda druvorna, så görs det för hand.
Färg: Intensiv körsbärsröd med violetta kanter.
Doft: Mogen svart frukt, björnbär, lakrits och violetta blommor med kryddig bakgrund och en subtil antydan till vanilj.
Smak: Mogna bär, läder och ekfat.
Druva: 100% Tempranillo
Lagring: Amerikanska och franska ekfat i 12 månader.
Syra: 5,90 g/l
Sockerhalt: 0,18 g/l
Alkoholhalt: 14,5% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Serveringstemperatur: 16-18°C
Passar till: Antipasti, vegetariskt, nötkött och milda ostar.
Säljes endast till våra HORECA kunder.
Klar körsbärsröd färg med tegeltoner vid glaskanten.
Kraftfulla, intensiva aromer av mogna svarta frukter med rostade inslag av ek, vanilj och kakao, med subtila balsamiska nyanser som tillhandahålls genom fatkonditioneringen.
Attacken är kraftfull, men fin och delikat, mycket smakrik, mycket lång, mycket fruktig. Inslag av mogna bär som jordgubb, björnbär och tranbär, insvept i ett täcke av kakao, kola och choklad.
Ett modernt ungt vin som upphöjer kvaliteter av variation, smakfullt, fruktigt, elegant och med ett fint avslut.
Dess doft bär starka aromer av mogen frukt och röda bär som kontrasterar med den ljusrostade omgivningen av ek. Rik på kryddade toner och balsamicotoner.
Färg: Körsbärsröd.
Doft: Mogen mörk frukt, björnbär och röda bär.
Smak: Björnbär, jordgubb, kryddor och ekfat.
Druva: 100% Tinto Fino (Tempranillo)
Lagring: Amerikanska och franska ekfat i 12 månader och 24 månader på flaska.
Syra: 5,60 g/l
Sockerhalt: 1,63 g/l
Alkoholhalt: 14,5% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Serveringstemperatur: 16-18°C
Passar till: Antipasti, vegetariskt, nötkött och milda ostar.
Vinets röda färg har medelhög intensitet med teaktoner på glaskanten.
Spektakulär intensitet som framhäver svarta frukter, viol och kakao.
Det eleganta ektonen skapar en rostad bakgrund av kryddor. Utmärkt symbiosen av mogna tanniner från svart frukter med essens av trä skapar en komplex intensitet av smaker; lakrits, kola, amerikansk tobak, mineraler, nedfallna löv... "höst på flaska".
Färg: Rubinröd.
Doft: Mörk frukt, viol och kakao.
Smak: Björnbär, lakrits, kryddor, mineraler, tobak och ekfat.
Druva: 100% Tinto Fino (Tempranillo)
Lagring: Amerikanska och franska ekfat i 18 månader och 30 månader på flaska.
Syra: 4,50 g/l
Sockerhalt: 1,09 g/l
Alkoholhalt: 14,5% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 1 flaskor
Serveringstemperatur: 16-18°C
Passar till: Antipasti, vegetariskt, nötkött och milda ostar.
Vin med tilltalande körsbärsröd färg, ren och djup. Dofter med bra intensitet och djup. Elegant och intensiv doft av mogen kryddad röd frukt, kaffe, mejeriprodukter med balsamico bakgrund. Inslag av pinjenötter och rostat bröd med mogen svart och röd frukt. På gommen är den strukturerad men rund och fin, med milda balanserade tanniner. Attacken är smakrik. De ädla träslagen ger vanilj, spiskummin, inslag av indiskt bläck, terroir sticker ut och över alla mogna frukter.
Färg: Körsbärsröd.
Doft: Röd frukt, kaffe och kakao.
Smak: Mogen svart och röd frukt, kryddor, pinjenötter och ekfat.
Druva: 100% Tinto Fino (Tempranillo)
Lagring: Amerikanska och franska ekfat i 24,5 månader och 105 månader på flaska.
Syra: 4,40 g/l
Sockerhalt: 1,2 g/l
Alkoholhalt: 14,5% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 1 flaskor
Serveringstemperatur: 16-18°C
Passar till: Antipasti, vegetariskt, nötkött och milda ostar.
Druvstockarna planterades 1944 på en yta av 5,75 Ha i El Pago. Man skördar allt för hand i mitten av september. Druvmusten blir sedan fermenterad i temperatur kontrollerade rostfria tankar. Lång maceration, trycks ner två gånger per dag under jäsning och ytterligare en gång i slutet av maceration. Det tar ca 31 dagar. Sedan får vinet vila på ekfat i 8 månader. Resultatet blir ett fylligt vin med välbalanserad syra som i kombination med fina tanniner ger ett medellångt till långt avslut.
Färg: Mörk rubin färg med lila skimmer.
Doft: Intensiva färska röda frukter med toner av vanilj, kaffe och lakrits.
Smak: Mogna röda bär, körsbär, timjan och kaffe.
Druvor: 100% Tinta de Toro
Lagring: 8 månader på franska och amerikanska ekfat.
Syra: 5,11 g/l
Sockerhalt: 0,68 g/l
Alkoholhalt: 15% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Serveringstemperatur: 16-18°C
Passar till: mogna ostar, vegetariskt, kyckling, fläsk- och nötkött.
Druvstockarna planterades 1917 på en yta av 11,25 Ha i El Pago. Man skördar allt för hand i mitten av september. Druvmusten blir sedan fermenterad i låg temperatur i rostfria tankar. Lång maceration, trycks ner två gånger per dag under jäsning och ytterligare en gång i slutet av maceration. Det tar ca 31 dagar. Sedan får vinet vila på ekfat i 18 månader. Resultatet blir ett fylligt vin med bra struktur och kropp. Aromatiskt, väl rundat och elegant avslut.
Färg: Mörk rubinröd färg.
Doft: Fylligt doft av mogen frukt, kaffe och ekfat.
Smak: Mogna röda och mörka bär, körsbär, timjan och kaffe.
Druvor: 100% Tinta de Toro
Lagring: 18 månader på 90% nya franska ekfat och 10% på nya amerikanska ekfat.
Syra: 5,11 g/l
Sockerhalt: 0,68 g/l
Alkoholhalt: 15% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Serveringstemperatur: 16-18°C
Passar till: mogna ostar, anka, vilt och nötkött.