Likör

heartofdarkness

HEART OF DARKNESS

Durban, Sydafrika

Heart of Darkness är en kaffelikör gjord av AA-klassade Single Origin Arabicabönor som växer på hög höjd vid sluttningarna av Mount Meru i Tanzania. Den noga utvalda Arabicabönan lyfter fram den goda kaffesmaken och fylligheten i Heart of Darkness. Spriten som används är den renaste spriten som kommer ifrån destillationens hjärta.  När man först doftar på Heart of Darkness, är det karamell och söt melass som först känns igen. De medium rostade Arabicabönorna framhäver till en början en komplex smak av apelsincest och vanilj, allt eftersom smaken utvecklar sig så finner man även en hint av kex och syltad frukt följt av choklad fondantens sötma. Heart of Darkness ger en krämig och mjuk avslutning.


Alkoholhalt: 22,5% vol.

Flaskstorlek: 500ml

Systembolagets artikel nr: 82849

The Royal Rhino African Cream Liqueur

THE ROYAL RHINO

African Cream Liqueur

Idag strövar det ca 5 000 svarta och 20 000 vita noshörning på den afrikanska kontinenten. Varje dag möter de risken att bli dödade av krypskyttar för sina distinkta horn. Royal Rhino, är en registrerad och granskad bidragsgivare till Rhino Conservation, och de har åtagit sig att hjälpa till att förändra ödet för denna hotade varelse.


Den rika doften av svart rostade afrikanska arabica bönor är balanserad med smaken av vit krämig vanilj. Dessa två smaker skapar en fusion med det bästa av två världar, den eleganta kaffesmaken som tillsammans med den silkeslena vaniljen gör den till en smaksensation som lyfter smakerna till en nya dimension. 


The Royal Rhino - African Cream Liqueur är producerad i Sydafrika för att hedra den svarta och vita noshörningen.


Låt legenden leva vidare!


Färg: Gräddvit.

Doft: Vanilj, kaffe.

Smak: Vanilj, kaffe och karamell.

Alkoholhalt: 17% vol.

Flaskstorlek: 750ml

Antal per kolli: 6 flaskor

Serveringstemperatur: 8-10°C

Gincello

GINCELLO

Johannesburg, Sydafrika

En fräsch likör med saftig citronsmak och en subtil enbärsmak som baserad på deras prisbelönta recept på London Dry Gin. Ångdestillerad med soltorkade citronskal som sedan fått vila tillsammans med färskt hand-skalat citronskal i 180 dagar. Denna citrusgin-likör blandar enbär och citron på ett söt och uppfriskande sätt.


Färg: Citrongul

Doft: Mogna citroner med vaniljtoner.

Smak: Solmogna citroner som ger en fyllig munkänsla. I slutet lyfts den varma vanilj smaken fram.

Flaskstorlek: 750ml
Alkohol: 30% vol.

Serveringsförslag: 

- 5cl Gincello, toppa med tonic. Garnera med timjan och citron zest.

- Häll över sorbet.