Van Loveren

Robertson Valley

I hjärtat av Robertson Valley i Sydafrika ligger vingården Van Loveren som varit i familjen Retief ägor sedan 1937. Hennie Retief förvärvade marken i Robertson Valley och döpte den efter Christiena van Loveren, en förfader till hans fru, Jean van Zyl. Från en ödmjuk början har Van Loveren vuxit till att bli Sydafrikas ledande familjeägda vingård, känd för sin konsistens, prisbelönta viner samt innovation.


I många decennier har familjen Retief varit aktivt engagerad i och stöttat det lokalsamhället. De har odlat här i 3 generationer och är stolta över att ha 3:e och 4:e generationens anställda som arbetar tillsammans med dom för att säkerställa att Van Loveren förblir Sydafrikas ledande familjeägda vingård.


Sydafrika har en ganska unik historia. På Van Loveren är de stolta över den lilla roll de spelar för att ta itu med bland annat markreformer och skapa en plattform för deras ”Employees Trust”. 2004 var de först i SA Wine Industry och det allra första vinhuset i Robertson Valley som framgångsrikt slutförde ett partnerskap för Black Economic Empowerment (BEE) med 116 av deras anställda och pensionärer.

Våra viner från

Van Loveren