GIN

Distillery 031

DURBAN DRY GIN

Durban, Sydafrika

Durban Dry Gin, London Dry Gin

I och med att Durban ligger i ett subtropiskt klimat så växer det inga enbär där. Så Andrew har rest runt i världen för att hitta de perfekta enbären att använda till sin gin och han hittade dem i Toscana, Italien. Där finns den perfekta jorden med rätt mineralhalt för enbären att växa i, och den perfekta balansen mellan sol och regn. 


Durban Dry Gin har en tydlig citrus ton med en distinkt subtil doft av enbär som kommer igenom. Det finns en sötma och en specifik karaktär i bakgrunden som inte finns i de flesta London Dry gins. Smaken täcker gommen med en utsökt oljig karaktär som sprider sig noggrant på tungan. 


Den första smaken som träffar dig är enbär - snyggt och friskt. Sedan följer smaker som naturlig irisrot, kardemumma och afrikansk nypon. Avslutningsvis en smak av enbär, citron och en hint av hetta från paradis kornen och cassia bark.Stilen är en välrundad klassisk London Dry Gin.


Alkoholhalt: 43%vol.

Flaskstorlek: 500ml

Systembolagets artikel nr: 82962

Distillery 031

D'URBAN BARREL AGED GIN

Durban, Sydafrika

D'Urban Barrel Aged Gin, fatlagrad gin

Denna gin är lagrad på franska ekfat som tidigare har innehållit grain whisky. Faten var från början 250 liters fat, som sedan bygges om till 50 liters fat. Till de nya faten så gjorde man nya bottnar, så faten har en blandning av ny och gammal ek. För att behålla fräschören som kännetecknar en bra gin, så är den lagrad på dessa fat under en begränsad tid. D'Urban Barrel Aged Gin har en subtil citrusdoft men även enbär och ek karaktär som kommer igenom. 


Den har en bra struktur av naturlig irisrot, kardemumma och afrikansk nypon och följs av en subtil citrussmak som sedan ger plats åt en kryddighet som kommer från den franska eken. Eken genererar tanniner som överför en lätt sötma kombinerad med vanilj och fruktiga toner samt en hint av rostad mandel. Stilen är en London Dry Gin.


Alkoholhalt: 43%vol.

Flaskstorlek: 500ml

Systembolagets artikel nr: 82766

Distillery 031

D'URBAN SCARLET GIN

Durban, Sydafrika

D'Urban Scarlet Gin, pink gin

D’Urban Scarlet Gin är världens första gin som är framställd på cascara (kaffebäret). Den är Sydafrikas mest internationellt prisbelönta gin, vunnit guldmedalj i New York, London och San Francisco. Denna unika gin framställs i små batcher och de använder sig av cascara från Beaver Creek Coffee Estate. Cascara är det röda fruktköttet som täcker kaffebönan, och som ger D'Urban Scarlet Gin en subtil bärig smak utan att över.


D’Urban Scarlet Gin är en len gin som balanserar enbär och citrus med bäriga smaker. Den kan avnjutas som den är, eller tillsammans med en premium tonic för att få till en perfekt G&T eller som bas till en klassisk cocktail. 

Stilen är en American Gin.


Alkoholhalt: 43% vol.

Flaskstorlek: 500ml

Systembolagets artikel nr: 87516