GIN

Durban Dry Gin, London Dry Gin

DURBAN DRY GIN

Durban, Sydafrika

I och med att Durban ligger i ett subtropiskt klimat så växer det inga enbär där. Så Andrew har rest runt i världen för att hitta de perfekta enbären att använda till sin gin och han hittade dem i Toscana, Italien. Där finns den perfekta jorden med rätt mineralhalt för enbären att växa i, och den perfekta balansen mellan sol och regn. 


Durban Dry Gin har en tydlig citrus ton med en distinkt subtil doft av enbär som kommer igenom. Det finns en sötma och en specifik karaktär i bakgrunden som inte finns i de flesta London Dry gins. Smaken täcker gommen med en utsökt oljig karaktär som sprider sig noggrant på tungan. 


Den första smaken som träffar dig är enbär - snyggt och friskt. Sedan följer smaker som naturlig irisrot, kardemumma och afrikansk nypon. Avslutningsvis en smak av enbär, citron och en hint av hetta från paradis kornen och cassia bark.Stilen är en välrundad klassisk London Dry Gin.


Alkoholhalt: 43%vol.

Flaskstorlek: 500ml

Systembolagets artikel nr: 82962

D'Urban Barrel Aged Gin, fatlagrad gin

D'URBAN BARREL AGED GIN

Durban, Sydafrika

Denna gin är lagrad på franska ekfat som tidigare har innehållit grain whisky. Faten var från början 250 liters fat, som sedan bygges om till 50 liters fat. Till de nya faten så gjorde man nya bottnar, så faten har en blandning av ny och gammal ek. För att behålla fräschören som kännetecknar en bra gin, så är den lagrad på dessa fat under en begränsad tid. D'Urban Barrel Aged Gin har en subtil citrusdoft men även enbär och ek karaktär som kommer igenom. 


Den har en bra struktur av naturlig irisrot, kardemumma och afrikansk nypon och följs av en subtil citrussmak som sedan ger plats åt en kryddighet som kommer från den franska eken. Eken genererar tanniner som överför en lätt sötma kombinerad med vanilj och fruktiga toner samt en hint av rostad mandel. Stilen är en London Dry Gin.


Alkoholhalt: 43%vol.

Flaskstorlek: 500ml

Systembolagets artikel nr: 82766

D'Urban Scarlet Gin, pink gin

D'URBAN SCARLET GIN

Durban, Sydafrika

D’Urban Scarlet Gin är världens första gin som är framställd på cascara (kaffebäret). Den är Sydafrikas mest internationellt prisbelönta gin, vunnit guldmedalj i New York, London och San Francisco. Denna unika gin framställs i små batcher och de använder sig av cascara från Beaver Creek Coffee Estate. Cascara är det röda fruktköttet som täcker kaffebönan, och som ger D'Urban Scarlet Gin en subtil bärig smak utan att över.


D’Urban Scarlet Gin är en len gin som balanserar enbär och citrus med bäriga smaker. Den kan avnjutas som den är, eller tillsammans med en premium tonic för att få till en perfekt G&T eller som bas till en klassisk cocktail. 

Stilen är en American Gin.


Alkoholhalt: 43% vol.

Flaskstorlek: 500ml

Systembolagets artikel nr: 87516

Mirari Celebration Gin

CELEBRATION GIN

Johannesburg, Sydafrika

Mirari Celebration Gin innehåller 23-karats guldflingor.

Denna eleganta gin är perfekt balanserad med fyllig enbärsmak och uppfriskande citrustoner som ger en silkeslen munkänsla. Mirari Celebration Gin är destillerad med 13 hand-plockade växter, inklusive nyskalad blodapelsin, citron, lime och grapefrukt, som försiktigt infunderas med ånga för en ljus, djärv citrussmak.


Färg:
Transparent med 23-karats guldflingor.


Doft:
En tydlig doft av enbär som följs av subtila citrustoner.


Smak:
Enbär smaken är tydlig och följs av fylliga citrus smaker. Mot slutet kommer mandeltonerna fram och ger ett fylligt avslut.


Ingredienser:
Enbär, koriander, angelicarot, lakritsrot, kassiabark, orrisrot, citron, lime, söt apelsin, blod apelsin, grapefrukt, mandel och saffran.


Serveringsförslag:
5cl Celebration Gin, toppa med tonic.

Garnera med t ex:

- Tunt skivat rött äpple, kluvna bigarråer och mynta.

- Rabarber och Rosmarinkvist.

- Persika och Citrontimjan.

- Stjärnanis & Citron.

- Apelsin, Kanelstång och Mynta.


Flaskstorlek: 750ml
Alkohol: 43% vol.

Mirari Pink Damask Rose Gin

PINK DAMASK ROSE GIN

Johannesburg, Sydafrika

Producerad av noggrant utvalda naturliga växter inklusive som t ex: damaskrosor, kamomill, grapefrukt, kubeberpeppar och grön kardemumma. Ginen blandas sedan försiktigt med naturligt rosenvatten.


Färg:
Rosa


Doft:
Väldefinierade blommiga bukettnoter, omedelbart följt av friska citrusnoter av grapefrukt, allt underbyggt av en subtil ton av enbär.


Smak:
Mild munkänsla, med en bra balans mellan den syrliga enbären och de söta smakerna av ros och lakritsrot. En kanderad citrus not utvecklas från grapefrukten kompletterad med den lätta värmen från kardemumma. Ren och mjuk finish av enbär, kubeberpeppar och rosenvatten kommer fram.


Ingredienser:
Enbär, koriander, angelicarot, citron, grapefrukt, lakritsrot, kardemumma, kubeberpeppar, kassiabark, orrisrot, kamomill, damascenerroser och rosenvatten.


Serveringsförslag:
5cl Pink Damask Rose Gin, toppa med tonic.

Garnera med t ex:

- En skiva färsk röd grapefrukt och ätbara blommor.

- Rosmarinkvist och Rosépeppar.

- Granatäppelkärnor och Gurka.

- Jordgubbar och Svartpeppar.


Flaskstorlek: 750ml
Alkohol: 43% vol.

Mirari Blue Orient Spiced Gin

BLUE ORIENT SPICED GIN

Johannesburg, Sydafrika

Mirari Blue Gin är destillerad med 16 utvalda växter, och färgas naturligt genom infusion av handplockade blå ärtblommor. Upplev mystiken hos Mirari Blue Orient Spiced Gin som på magiskt sätt ändrar färg med tonicvatten.


Färg:
Mörkblå/lila


Doft:
Väldefinierade enbärsnoter som följs av citrusnoter som grapefrukt och citron. Underbyggs av de värmande kryddorna från kassiabark och paradiskorn.


Smak:
Märkbar kryddighet och värme från paradiskorn, kubeberpeppar och ingefära. Balanseras av de lätta blommiga tonerna av jasmin och blå ärtblommor. Enbären kommer elegant fram i avslutet.


Ingredienser:
Enbär, koriander, angelicarot, kardemumma, paradiskorn, citron, kubeberpeppar, färsk ingefära, grapefrukt, lakritsrot, orrisrot, kassiabark och blå ärtblommor.


Serveringsförslag:
5cl Blue Orient Spiced Gin, toppa med tonic.

Garnera med t ex:

- Blåbär och mynta.

- Citronzest och Rosmarinkvist.

- Rosmarinkvist och Kanelstång.

- Färsk Ingefära och Svartpeppar.


Flaskstorlek: 750ml
Alkohol: 43% vol.

Mirari Amber African Botanics Gin

AMBER AFRICAN BOTANICS GIN

Johannesburg, Sydafrika

En gin i modern stil med tydliga sydafrikanska fynbosnoter som följs av citrusnoter som söt apelsin. Destillerad med 7 inhemska sydafrikanska växter och färgas naturligt genom infusion av honeybush.


Färg:
Bärnstensfärgad.


Doft:
Väldefinierade fynbosnoter som följs av citrusnoter som söt apelsin med subtila inslag av enbär.


Smak:
Eleganta honungstoner med inslag av rooibos, som avslutas med en lätt kryddighet. Enbär framträder i slutet med en delikat hint av blommig rospelargon.


Ingredienser:
Enbär, koriander, angelicarot, fynbos, nypon, kanel, söt apelsin, lakritsrot, orrisrot, rooibos, rospelargon, fikon och honeybush.


Serveringsförslag:
5cl Amber African Botanics Gin, toppa med tonic.

Garnera med t ex:

- Apelsin zest och rosmarin.

- Fikon och Timjan.

- Björnbär och Kanelstång.

- Lime och Gurka.


Flaskstorlek: 750ml
Alkohol: 43% vol.

Mirari Wild Blossom Shimmer Gin

WILD BLOSSOM SHIMMER GIN

Johannesburg, Sydafrika

En gin i modern stil tillverkad av ett urval av handplockade vilda blommor. Balanserad av den delikata sötman från honung. Allt underbyggt av eleganta lager av enbär och mjuka kryddor. Mirari Wild Blossom Gin är destillerad med över 17 olika växter och är naturligt färgad genom infusion av Hibiscus och Blåklint.


Färg:
Lila


Doft:
Mjuk doft av blommiga bukettnoter följs av ljusa citrustoner från mandarin och citron.


Smak:
Ljuvlig smak av enbär som tillsamans med citrusen och honungen ger ett smakfullt avslut.


Ingredienser:

Enbär, koriander, angelicarot, citron, apelsin, lakritsrot, hibiskus, blåklint, apelsinblomma, honung, kassiabark, orrisrot och kamomill.


Serveringsförslag:
5cl Wild Blossom Shimmer Gin, toppa med indian tonic.

Garnera med t ex:

- Mynta och blåbär.


Flaskstorlek: 750ml
Alkohol: 43% vol.

MIRARI GIN

- SHIMMER -

Mirari Shimmer Gins, är den ursprungliga skimmerginen, och är en exklusiv ginserie från Time Anchor Distillery. Samma fantastiska smak som standard Mirari Ginen, bara att snurra flaskan för att aktivera det mytomspunna skimret.