Bodegas

CORAL DUERO

Bodega

CORAL DUERO

D.O. Toro

Bodegas Coral Duero grundades 2003 av Jesús Fernández, en visionär som arbetade inom den marinaindustrin, utan vinbakgrund, men hade drömmen att producera det bästa vinet i Toro. För detta ändamål köpte han mer än 30 hektar av de äldsta vinstockarna och byggde en modern och effektiv anläggning, och investerade i den senaste tekniken och omgav sig med experter inom sektorn. Den första skörden ägde rum 2005 och resultaten kom snabbt: Coral Duero fick sina första erkännanden 2008, guldmedalj och 93 Parkerpoäng under 2017 för vinerna producerade under namnet ”Rompesedas”.

 

 

År 2019 beslutade Jesús att gå i pension men hans dröm lever vidare.

GHI Holdings Limited tog över företaget i juli. En grupp vinentusiaster som delar hans passion för vin och för hans arv vidare. Teamet är en ung dynamisk grupp av vinexperter med stor förståelse för vinmarknaden och dess krav.


De kan stolt säga att de har några av de äldsta vinstockarna i Spanien, flera är minst 130 år gamla. Att bara vara gammal är dock ingen garanti för att vinstockarna kommer att producera fantastiska viner. De kräver intensivt arbete och omsorgsfull omsorg för att hämta det bästa från naturen. När det gäller plantering måste ramavståndet vara 3 meter på grund av att marken i Toro är så dålig, andra experiment har hittills visat sig vara ineffektiva.

Återplantering är också mycket relevant. De flesta av deras vinstockar överlevde phylloxera men lider fortfarande av den så kallade "jaca", en sjukdom som drabbar vinstockens trä på grund av svampar, vanligt i utövandet av hållbart jordbruk när man inte använder sig av konstgjorda bekämpningsmedel. När behandlingarna inte lyckas måste de ersättas för att bibehålla tätheten och att säkerställa en harmonisk förvaltning av fälten.

Våra viner från Bodega Coral Duero