Rosévin - Sydafrika

Bertha Wines Rosé

ROSÉ

2022

Stellenbosch, Sydafrika

Skördas från vingårdar i söderläge på Weltevreden Estate vid optimal mognad, där den naturliga syran bibehålls. Druvorna togs in i källaren och tillbringade bara en kort tid på skalet för extraktion av sin ljus färg innan den juicen togs bort och lades tillsammans med jäst. Jäsning i rostfritt stål med viss jäsningskontakt för att ge munkänsla och fyllighet.


En ljuvlig rosé med toner av vattenmelon, hallon och röda körsbär. Balanserad av syrligt granatäpple och tranbär som ger fräschör till smaken av denna matvänliga rosé. En spektakulär rosé till kycklingsallader, tonfisksashimi och grillade räkor.


Färg: Laxrosa.
Doft: Hallon, jordgubb och citrus.
Smak: Vattenmelon, hallon, och röda körsbär.
Druva: 100% Merlot
Lagring: Stålfat.
Syra: 5,8 g/l
Sockerhalt: 1,0 g/l
Alkohol: 13% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Serveringstemperatur: 8° - 10°C
Passar till: Sushi, grillade räkor och sallader.

Pinotage Rosé

PINOTAGE ROSÉ

2021

Västra Kapprovinsen, Sydafrika

Sydafrikas nationaldruva Pinotage kors-pollinerades med Pinot Noir och Cinsault av professor Izak Perold redan 1925. Pinotage från Jakkalsvlei och Waboomskraal används för att producera detta fräscha rosévin. Vinstockarna är planterade mellan 2011 och 2013 och är planterad i mestadels sandstensjord. Detta ger större skördar och stora klasar med  ljusare bär, vilket är idealiska för att producera ett fräscht och fruktdrivet pinotage rosévin. Druvorna skördas vid 22 – 22.5 balling direkt i början av skörden. Druvorna pressas varsamt. och den ljusrosa juice pumpas sedan till en sedimenteringstank där den lägger sig över natten, och den klara juicen hamnar sedan i jäsningstankar nästa morgon. Jäst tillsätts druvsaften för att starta jäsningen och jäsningsprocessen varar i cirka tre till fyra veckor. Efter avslutad jäsning stabiliseras vinet och filtreras innan det buteljeras.


Färg: Rosenblads rosa.

Doft: Färska röda bär och rosenblad.

Smak: Fina röda fruktsmaker med friska syra och torrt fruktigt avslut.

Druvsort: 100% Pinotage

Sockerhalt: 4,9 g/l

Syra: 6,3 g/l

PH värde: 3,49

Alkoholhalt: 13,5% vol.

Flaskstorlek: 750ml

Passar till: fräscha sommarsallader, sushi och mjuka ostar.

Serveringstemperatur: 7-9°C


Systembolagets artikel nr: 55558

Alla våra viner som inte finns i Beställningssortimentet går att beställa via Privatimporten hos Systembolaget.