Sydafrikas nationaldruva Pinotage kors-pollinerades med Pinot Noir och Cinsault av professor Izak Perold redan 1925. Pinotage från Jakkalsvlei och Waboomskraal används för att producera detta fräscha rosévin. Vinstockarna är planterade mellan 2011 och 2013 och är planterad i mestadels sandstensjord. Detta ger större skördar och stora klasar med ljusare bär, vilket är idealiska för att producera ett fräscht och fruktdrivet pinotage rosévin. Druvorna skördas vid 22 – 22.5 balling direkt i början av skörden. Druvorna pressas varsamt. och den ljusrosa juice pumpas sedan till en sedimenteringstank där den lägger sig över natten, och den klara juicen hamnar sedan i jäsningstankar nästa morgon. Jäst tillsätts druvsaften för att starta jäsningen och jäsningsprocessen varar i cirka tre till fyra veckor. Efter avslutad jäsning stabiliseras vinet och filtreras innan det buteljeras.
Färg: Rosenblads rosa.
Doft: Färska röda bär och rosenblad.
Smak: Fina röda fruktsmaker med friska syra och torrt fruktigt avslut.
Druvsort: 100% Pinotage
Sockerhalt: 4,9 g/l
Syra: 6,3 g/l
PH värde: 3,49
Alkoholhalt: 13,5% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Passar till: fräscha sommarsallader, sushi och mjuka ostar.
Serveringstemperatur: 7-9°C
Systembolagets artikel nr: 55558
Ett medelfylligt fruktdrivet rosévin gjort på en blend av Chardonnay och Pinot Noir. Här finner man smak av mogna jordgubbar, hallon och citrus. Chardonnay druvorna och Pinot Noir druvorna skördas vid olika tillfällen. Allt för att ge vinets dess optimala fruktdrivna stil.
Ett vin som man lätt kan drömma sig bort med…
Färg: Laxrosa.
Doft: Mogna röda sommarbär, citrus och viol.
Smak: Jordgubbar, hallon, persika och citrus.
Druva: 94% Chardonnay & 6% Pinot Noir
Lagring: Ståltank
Syra: 5,8 g/l
Sockerhalt: 7 g/l
Alkohol: 12% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Serveringstemperatur: 8° - 10°C
Passar till: ostron, rökt lax, och friterad camembert