Sydafrikas nationaldruva Pinotage kors-pollinerades med Pinot Noir och Cinsault av professor Izak Perold redan 1925. Pinotage från Jakkalsvlei och Waboomskraal används för att producera detta fräscha rosévin. Vinstockarna är planterade mellan 2011 och 2013 och är planterad i mestadels sandstensjord. Detta ger större skördar och stora klasar med ljusare bär, vilket är idealiska för att producera ett fräscht och fruktdrivet pinotage rosévin. Druvorna skördas vid 22 – 22.5 balling direkt i början av skörden. Druvorna pressas varsamt. och den ljusrosa juice pumpas sedan till en sedimenteringstank där den lägger sig över natten, och den klara juicen hamnar sedan i jäsningstankar nästa morgon. Jäst tillsätts druvsaften för att starta jäsningen och jäsningsprocessen varar i cirka tre till fyra veckor. Efter avslutad jäsning stabiliseras vinet och filtreras innan det buteljeras.
Färg: Rosenblads rosa.
Doft: Färska röda bär och rosenblad.
Smak: Fina röda fruktsmaker med friska syra och torrt fruktigt avslut.
Druvsort: 100% Pinotage
Sockerhalt: 4,9 g/l
Syra: 6,3 g/l
PH värde: 3,49
Alkoholhalt: 13,5% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Passar till: fräscha sommarsallader, sushi och mjuka ostar.
Serveringstemperatur: 7-9°C