Handplockade druvor som transporterades till källaren för omedelbar bearbetning. Lätt helpressning av druvorna säkerställer optimal smakextraktion och minimal färg- och fenolextraktion. Juicen får stå i 36 timmar i tankar av rostfritt stål. Kall alkoholjäsning säkerställer bevarandet av vinets delikata aromer. Vinet lagras sedan på jästfällning i flaska i 31 månader innan dosage.
Färg: Lätt rosa.
Doft: Nectarin, rosblad och apelsinblom.
Smak: Jordgubb, hallon, citrus, mineraler och brioche.
Druvor: 100% Zinfandel.
Socker: 5,43 g/l
Syra: 6,18 g/l
Alkohol: 11,5% vol.
Lagring: 31 månader
Flaskstorlek: 750ml
Serveringstemperatur: 8-10°C
Passar till: Skaldjur.
Systembolagets artikel nr: 56242
Unga vita muskadelvinrankor planterades under 2019 i stenig sandstensjord vid Jakkalsvlei och plockas tidigt på säsongen med låga sockerarter. Vinrankorna dropp-bevattnas och planteras i nord-sydlig radriktning. Skördetid sker vanligtvis tidigt på morgonen under mitten av januari. Klasarna avskalas, krossas och saften pumpas till sedimenteringstankarna över natten. Nästa morgon tas den klara saften bort från den grova jästfällningen och pumpas in i kylda jäsningstankar. Jäst tillsätts till juicen och jäsningen börjar inom en dag eller två. Efter jäsning stabiliseras vinet och rengörs och blandas med lite vit muskadeljuice innan det buteljeras. Under tappningen tillsätt de ikoniska friska bubblorna.
Färg: Solljus gul.
Doft: Färska tropiska frukter.
Smak: Färska tropiska fruktsmaker av litchi, aprikos, söt honoungsblomma och muscat.
Druvsort: 100% Vit muscadel
Sockerhalt: 45,2 g/l
Syra: 6,3 g/l
PH värde: 3,29
Alkoholhalt: 8,5% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Passar till: sällskapsdryck i goda vänners lag.
Systembolagets artikel nr: 54253
De röda muskadelvinrankorna vid Jakkalsvlei har planterats i sandstensjord. Vinstockarna droppbevattnas och är planterad i nord-sydlig riktning på Jakkalsvlei. Skörden sker tidigt på morgonen, tidigt under säsongen vid låga sockerhalt. Klasarna avskalas och krossas och den lätt färgade juicen pumpas till sedimenteringstankar över natten. Nästa morgon tas den klara saften bort från den grova jästfällningen och pumpas in i kylda jäsningstankar. Jäst tillsätts till juicen och jäsningen börjar inom en dag eller två. Efter jäsning stabiliseras vinet och rengörs och blandas med lite vit muskadeljuice innan det buteljeras. Under tappningen tillsätt de ikoniska friska bubblorna.
Färg: Ljusrosa.
Doft: Färska tropiska frukter och röda bär.
Smak: Färska tropiska fruktsmaker av litchi, jordgubbar och muscat.
Druvsort: 100% Röd Muscadel
Sockerhalt: 41,5 g/l
Syra: 6,1 g/l
PH värde: 3,39
Alkoholhalt: 8,5% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Passar till: sällskapsdryck i goda vänners lag.
Systembolagetsartikelnr: 73887
De röda muskadelvinrankorna vid Jakkalsvlei planteras i sandstensjord. Vinstockarna dropp-bevattnas och är planterad i nord-sydlig riktning på Jakkalsvlei. Skördetid sker vanligtvis tidigt på morgonen under mitten av januari. Klasarna avskalas och krossas och den lätt färgade juicen pumpas till sedimenteringstankar över natten. Nästa morgon tas den klara saften bort från den grova jästfällningen och pumpas in i kylda jäsningstankar. Jäst tillsätts till juicen och jäsningen börjar inom en dag eller två. Efter jäsning stabiliseras vinet och blandas med 15 % rött vin för att göra färgen mörkare innan det buteljeras. Under tappningen tillsätt de ikoniska friska bubblorna.
Färg: Körsbärsröd.
Doft: Färska mogna röda bär, litchi.
Smak: Friska sommarbär, jordgubbar och körsbär.
Druvsort: 85% Röd Muscadel och 15% Pinotage
Sockerhalt: 34,2 g/l
Syra: 6,1 g/l
PH värde: 3,31
Alkoholhalt: 9,5% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Passar till: sällskapsdryck i goda vänners lag.
Systembolagets artikel nr: 56841