Time Anchor

Distillery

Time Anchor Distillery är Johannesburgs första craft destilleri och grundades 2013 av Shanna-Rae Wilby, och hennes nu make Warrick Brown.


 Time Anchor Distillery är stolt rotat i den sydafrikanska traditonen, inspirerat av innovation, skapat av nyfikenhet och grundat på det förstklassiga hantverket.


Destilleriet har skapat ett boutiquesortiment av autentiskt tillverkade gin, whisky, rom och likörer i genuint små partier. Inbäddat i det pulserande trendiga hjärtat av Maboneng, innerstadens magiska smältdegel, ligger det charmiga destilleriet som stolt är Johannesburgs första destilleri. 


Shanna-Rae är helt självlärd destillatör och använder sig av färdigheter och teknik från destillatörer från en gammal era. Hon övervakar hela processen av varje flaska sprit som tillverkas, allt för att  skapa  autentisk craft sprit av högsta kvalité.


Master Distiller

Shanna-Rae Wilby Brown

- Ägare & grundare -

Charlotte, Emmeline och Molly.

Allt  på destilleriet började med Charlotte och hennes lillasyster Molly. Charlotte, fick det kärleksfulla smeknamnet "Shark", och är en amerikansk designad Still Dragon med intrikat designade koppardestillationsplattor och har en kapacitet på 200 liter. Molly, är en mycket mindre version av Charlotte, och med en kapacitet på 50 liter, och går under smeknamnet "Köket". Molly används mest för att skapa alla deras nya recept och de testar ofta experimentell sprit med henne.


Efter fyra år av egenhändigt destillerat all deras sprit, så fick Charlotte en storasyster, Emmeline. Tillverkad för hand av Kothe Destillationstechnik i Tyskland och var den första i sitt slag som beställdes i Sydafrika.

Det tog nästan ett år att bygga Emmeline, och hon är gjord av både koppar och rostfritt stål. Bortsett från den visuella dragningskraften spelar koppar en viktig roll i gintillverkningsprocessen, genom att reagera med ginen under destillering, och tar bort orenheter från basspriten. Emmeline gjordes speciellt för en mängd olika spritdrycker och har en kapacitet på 500 liter, och har en  specialbyggd destillationskolonn som ytterligare förfinar spriten och en botanisk korg som används för ånginfusion vid tillverkningen av deras gin.


Emmeline, Charlotte och Molly är själva hjärtat av vad de gör och spelar en viktig roll i destillations-process – låter värmen spridas jämnt och effektivt samtidigt som de tar bort alla oönskade smaker och aromer, vilket skapar den ljusa och balanserade, lena smaken av deras gins och utpräglat smakrika och aromatiska rom och whisky.

Våra drycker från Time Anchor Distillery

MIRARI

- Blue Orient Spied -

Gin

MIRARI

- Amber African Botanics -

Gin

MIRARI

- Shimmer Edition -

Gincello