Terroiret av Bruyères ligger på en granitisk och sandig jord som gynnar Gamay druvan mycket. De låga sluttningar i öst bidrar att druvorna får en följsam mognad. Druvorna handplockas och efter sortering på vingården läggs druvorna i betongfat 8 till 10 dagar. Druvorna pressas sedan varsamt.
Druvsaften lagras sedan i cirka 8 månader i amforor och ekfat. Vinerna filtreras lätt innan de tappas upp på flaska.
Färg: Fylligt röd.
Doft: Björnbär, hallon med en lätt kryddig touch.
Smak: Krispiga röda frukter och kardemumma.
Druvor: 100% Gamay
Lagring: 8 månader på ekfat och amforor.
Syra: 3,51 g/l
Sockerhalt: 2,0 g/l
Alkoholhalt: 13% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Passar till: grillat kött.
Serveringstemperatur: 18-20°C