Domaine

DANIEL DAMPT & FILS

CHARDONNAY

från

Chablis


Historien om Domaine Daniel Dampt & Fils i Chablis, norra Bourgogne, går tillbaka mer än 150 år. Med 10 hektar Chablis Premier Cru-vingårdar, 12 hektar Petit Chablis-vingårdar och några underbara flaskor från Chablis Grand Cru-appellationen, sköter familjedomänen sina vingårdar på ett hållbart sätt för att skydda miljön och skydda de naturliga egenskaperna av Chardonnay-druvan.

Domaine Daniel Dampt & Fils ligger i den gamla byn Milly, som är en del av Chablis. Det drivs självständigt och hanterar sin egen vinframställningsprocess från början till slut. Den nuvarande generationen – Vincent Dampt och Sébastien Dampt – integrerar de traditioner och råd som deras far Daniel Dampt och farfar Jean Defaix förmedlade. De är också innovativa och tar exceptionellt hand om vinstockarna, deras frukt och de viner de producerar, tålmodigt mogna dem i rostfria ståltankar och hedra de fina egenskaperna hos Chablis appellation.

Tre appellationer odlas på Kimmeridge jord:
– Chablis Grand Cru Bougros, från de prestigefyllda skiftena på högra stranden av floden Serein,
– Chablis Premier Crus Côte de Léchet, Vaillons, Fourchaume, Les Lys och Beauroy, var och en med de typiska egenskaperna hos sin terroir,
Chablis tillverkad med en blandning av druvmust från gamla vinstockar för komplexitet och struktur, och yngre vinstockar för friskhet och mineralitet.

I Fyé, en annan by i Chablis växer vinstockar på portlandisk jordmån:
– Petit Chablis, vars originalitet bevara all typicitet och friskhet som är karakteristisk för Chardonnay. 

Våra viner från

Domaine Daniel Dampt & Fils