ROBERTSON

Bygger på det förflutna för att skapa en givande framtid.

Christiena Van Loveren kom till Cape of Good Hope 1699 och 1939 gifte hennes ättling Hennie Retief sig med Jean van Zyl, en lärare från den närliggande staden Ashton. Hon var ganska vidskeplig och trodde att "F" stod för "Fool" och "Failure". Långt senare i sitt liv medgav hon att det också stod för "Friends" och "Flowers". Men i hennes livliga ungdom bådade inte namnet Goudmyn F gott för henne och hon övertalade Hennie att döpa om gården till Van Loveren, till minne av Christiena van Loveren.

Christiena van Loveren var Jeans förfader, var gift med Willem van Zyl och tillsammans startade de Van Zyl-linjen i Sydafrika. Med sig tog Christiena med sig sin vackra brudkista – gjord av filippinsk mahogony. Denna kista gick i arv från generation till generation och Jean köpte den av sin moster för 45 pund. Denna byxkista var anledningen till att Jean ville döpa om gården till Van Loveren. Idag visas denna fantastiska kista eller kista stolt upp i Van Loverens provsmakningsrum.

Så för att hedra minnet av Christiena Trousseau skapades denna vinserien av Van Loveren. Först ut presenterar vi denna fantastiska Chardonnay.

Våra viner från Christiena Trousseau