Vinifieringen sker i rostfria ståltankar för att bevara den typiska stilen och friskheten som är karakteristisk för Chardonnay i Chablis. All hantering från skörd till buteljering utförs i deras källare (malolaktiskjäsning, finberedning, filtrering, kylning). Smak: Livlig och fräsch attack med fruktiga och syrliga toner, det är ett mycket gemytligt vin.
Färg: Halm gul
Doft: Citrus, grönt äpple och päron.
Smak: Citrus, grönt äpple, päron och mineraler.
Druvor: 100% Chardonnay
Lagring: Ståltank.
Syra: 3,65 g/l
Sockerhalt: 1,2 g/l
Alkoholhalt: 12,5% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Passar till: Ostron och andra skaldjur, men även som aperitif.
Serveringstemperatur: 9-12°C
Vinifieringen sker i rostfria ståltankar för att bevara den typiska stilen och friskheten som är karakteristisk för Chardonnay i Chablis. All hantering från skörd till buteljering utförs i deras källare (malolaktiskjäsning, finberedning, filtrering, kylning). Smak: Friskhet och livlighet utgör elegansen hos detta njutningsvin med accenter av grönt äpple.
Färg: Halm gul
Doft: Citrus, grönt äpple och päron.
Smak: Citrus, grönt äpple, päron och mineraler.
Druvor: 100% Chardonnay
Lagring: Ståltank.
Syra: 3,65 g/l
Sockerhalt: 1,2 g/l
Alkoholhalt: 12,5% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Passar till: Fisk, skaldjur och charkuterier.
Serveringstemperatur: 9-12°C
Vinifieringen sker i rostfria ståltankar för att bevara den typiska stilen och friskheten som är karakteristisk för Chardonnay i Chablis. All hantering från skörd till buteljering utförs i deras källare (malolaktiskjäsning, finberedning, filtrering, kylning). Smak: Mycket blommig och fräsch med elegant finess.
Färg: Halm gul
Doft: Citrus, rött äpple, gula plommon, kryddor och mineraler.
Smak: Citrus, grönt äpple, melon, honung och mineraler.
Druvor: 100% Chardonnay
Lagring: Ståltank.
Syra: 3,27 g/l
Sockerhalt: 1,5 g/l
Alkoholhalt: 13% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Passar till: Fisk, skaldjur, kalv och kyckling.
Serveringstemperatur: 9-12°C
Detta vinet är framställt på en blandning från två terroir. Den första, känd som ”Sur La Roche”, består främst av ett ytskikt av kalksten, med underliggande grund av lerskiffer. Vinrankorna växer på en platå 300 meter över havet, vilket gör att druvorna mognar lite senare. Det resulterar i att vinet får en mycket god balans mellan socker och syrlighet. Det andra området, känt som "En Bille Folland", har en jordmåne bestående av lera som sammansattes under Trias tiden (geologisk period som varade i 51 miljoner år) med mycket mindre kalkstenspåverkan och som på så sätt producerar ett smidigare vin med fyllig bredd.
Vinifiering utförs i temperaturkontrollerade rostfria stålfat, allt för att bevara friskheten och delikatessen hos Chardonnay druvmusten. Målet är att bevara fruktigheten och ta fram det bästa i vinet. Vinet lagras sedan i nio månader innan den filtreras försiktigt innan tappning på flaska.
Färg: Halm gul
Doft: Grapefrukt, melon och mineralitet.
Smak: Mogna päron, apelsin, melon och torkad aprikos.
Druva: 100% Chardonnay
Lagring: Ståltank.
Syra: 3,35 g/l
Sockerhalt: 2 g/l
Alkoholhalt: 13,5% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Passar till: Ostron och andra skaldjur, men även som aperitif.
Serveringstemperatur: 11-12°C
Vieilles Vignes är en blandning från tre olika terroir med samma profil. Alla vinstockar är väl etablerade, med en ålder på minst 40 år. Dessa olika tomter tillhör alla Vergisson terroir. Detta innebär att de tenderar att ha kalkstenar och producerar viner med god balans, tack vare att de odlas på en högre höjd än vad som är vanligt för Pouilly-Fuissé. Druvorna handplockas i slutet av september. Jäsningen pågår i 30/35 dagar och druvsaften macereras över druvskalen. Temperaturen för jäsningen i denna fas fluktuerar mellan 15°C till 22°C. Efter manuella skörden extraheras juicen försiktigt med en pneumatisk press. Vinifieringen utförs i ekfat som har använts i upp till fem år, varav 15% är ny ek. Vinet lagras upp till 10- 12 månader så att det långsamt får utvecklas till sin fulla potential.
Färg: Gyllen gul
Doft: Citrus, persika, ananas.
Smak: Tropiska frukter, äpple, brioche och mandel.
Druva: 100% Chardonnay
Ålder på vinstockar: 40 år
Lagring: 10-12 månader på ekfat, varav 15% är nya ekfat.
Syra: 3,28 g/l
Sockerhalt: 2 g/l
Alkoholhalt: 13,5% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Passar till: Fisk, vitt kött och getost, men även som aperitif.
Serveringstemperatur: 11-12°C
La Maréchaude ligger mitt i sluttningarna, direkt mot söder. Jorden är ganska djup och består av en ansamling av skiffer från Pliensbachian-åldern. Dess höga andel lera betyder att den producerar viner med stor aromatisk densitet, medan kalkstenen ger harmoni och mineralitet. Musten extraheras försiktigt med en pneumatisk press. Sedan får vinet sedimentera under 20 till 24 timmar. Vinifiering utförs i ekfat som har använts i upp till fem år, varav 15% är ny ek.
Färg: Gyllen gul.
Doft: Päron, melon, honung och örter.
Smak: Tropiska frukter, päron, persika och vanilj med smöriga toner.
Druva: 100% Chardonnay
Ålder på vinstockarna: 60 år
Vinifiering: 10-12 månader på ekfat.
Syra: 3,18 g/l
Sockerhalt: 2,0 g/l
Alkoholhalt: 13,5% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Passar till: Fisk, vitt kött och getost, men kan också avnjutas som aperitif.
Serveringstemperatur: 11-12°C