De noga utvalda druvorna plockas för hand i slutet av september. Därefter får de ligga på och torka fram till februari/mars. Därefter pressas druvsaften varsamt. Efter 2 dagar separeras druvsaften från skalresterna. Jäsningen pågår i 20 dagar, med temperatur mellan 8°C till 15°C. Den gyllen gula färgen väcker tillsammans med den pompösa doften alla sinnen, och avslutar middagen på bästa sätt.
Färg: Gyllen gul
Doft: Tydlig ton av honung, torkad frukt, dadlar, fikon, banan och aprikos.
Smak: Perfekt balans av sötma och lång eftersmak av vanilj och acacia honung.
Druvor: Garganega och Malvasia.
Lagring: 30 månader på franska ekfat och 6 månader på flaska.
Syra: 6,20 g/l
Sockerhalt: 96 g/l
Alkoholhalt: 14% vol.
Flaskstorlek: 500ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Serveringstemperatur: 14°C
Passar till: Smördegskakor, nötkakor och desserter med vanilj.
Druvorna skördas för hand i februari/mars. De använder sig bara av druvorna som sitter vid ”öronen” av klasen. Macerationen och jäsningen av druvsaften pågår i 20 dagar, med en temperatur mellan 12°C till 15°C. Grunden till detta dessertvin är vin från Amarone produktionen som man avbryter genom att tillföra lite Grappa så att jäsningen avbryts. Resultatet blir att man får ett Amarone vin med hög sockerhalt, vilket gör det till ett förstklassigt dessertvin.
Färg: Fyllig rubin färg
Doft: Torkad röd frukt, druvor, viol och vild ros.
Smak: Mjuka toner av russin, maraschinos och mandel.
Druvor: 70% Corvina, 20% Rondinella och 10% Sangiovese.
Lagring: 24 månader på franska ekfat, sen 12 månader på flaska.
Syra: 6,70 g/l
Sockerhalt: 91 g/l
Alkoholhalt: 14,5% vol.
Flaskstorlek: 500ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Serveringstemperatur: 16°C
Passar till: Chokladdessert, ostar som t ex Gorgonzola och Rockfort tillsammans med marmelader av röda frukter och fikon.