Under oktober månad plockas druvorna för hand. Sedan pressas druvorna varsamt. Därefter separeras druvsaften från skalresterna. Jäsnings-processen varar 8/10 dagar med en temperatur mellan 22°C och 25°C. Valpolicella Classico lätta och smidiga karaktär gör att den på ett utmärkt sätt går att matcha med lättare maträtter.
Färg: Rubin röd
Doft: Härlig blommig doft med toner av röda bär och viol.
Smak: Frisk, torr och balanserad med toner av körsbär och mandel.
Druvor: 70% Corvina, 20% Rondinella och 10% Molinara
Lagring: Ståltank
Syra: 5,70 g/l
Sockerhalt: 0,6 g/l
Alkoholhalt: 12,5% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Serveringstemperatur: 18°C
Passar till: vegetariskt, pasta, fisk, kött och salami.
Druvorna plockas för hand i den regionen av vingårdens som kallas ”La Traversagna”, och ligger i hjärtat av Valpolicella Classico distriktet. De noga utvalda druvorna får sedan sin andra jäsning tillsammans med skal-resterna från Amarone produktionen. Resultatet blir ett fylligt vin som har ett långt avslut där Amarone tonerna känns mycket väl igen.
Färg: Fyllig och intensiv rubin färg.
Doft: Elegant mogen röd frukt med toner av körsbär och maraschinos.
Smak: Harmonisk struktur av röd frukt och kryddiga toner.
Druvor: 70% Corvina, 25% Rondinella och 5% Croatina.
Lagring: 15 månader på stora ekfat, sen 6 månader på flaska.
Syra: 5,60 g/l
Sockerhalt: 1,6 g/l
Alkoholhalt: 15% vol.
Flaskstorlekar: 750ml
Serveringstemperatur: 18°C till 20°C
Passar till: Smakrika kötträtter och mogna ostar.
Systembolagets artikel nr: 70283
Druvorna handplockas i slutet av september. Sedan får de torka naturligt till januari/februari, och därefter pressas druvsaften. Jäsningen pågår i 30 dagar och druvsaften macereras över druvskalen. Temperaturen för jäsningen i denna fas fluktuerar mellan 15°C till 22°C.
Denna fyllblods Amarone som vinmakaren Paolo Fornaser har skapat levererar verkligen de smaker som alla Amarone älskare önskar sig.
Färg: Opak rubin färg
Doft: Tydlig doft av mogen röd frukt, plommon, körsbär, maraschinos och mandel.
Smak: Kraftig elegant struktur med lång eftersmak och toner av maraschinos, vanilj, kaffe och choklad.
Druvor: 70% Corvina, 20% Rondinella och 10% Sangiovese
Lagring: Små ekfat i 36 månader och 12 månader på flaska
Syra: 5,60 g/l
Sockerhalt: 11 g/l
Alkoholhalt: 17% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Serveringstemperatur: 20°C
Passar till: Vilt, grillade kötträtter och mogna ostar.
Systembolagets artikel nr: 76902
Druvorna handplockas i slutet av september. De får naturligt torka till slutet av februari. Därefter pressas druvsaften varsamt. Jäsningen pågår i 30/35 dagar och druvsaften macereras över druvskalen. Temperaturen för jäsningen i denna fas fluktuerar mellan 15°C till 22°C. Denna Amarone Riserva DOCG är "Cru della cru", en hyllning från bröderna Fornaser till sin far Maestro, med en månads mer torkning av druvorna och ett år med åldrande på ekfat, är Maestro Fornasers Amarone toppen av diamant i tillverkningen på vingården. Endast speciella årgångar och i ett litet antal flaskor presenteras den magiska Amarone Riserva DOCG.
Färg: Intensiv röd färg.
Doft: Mogen röd frukt, plommon, körsbär och maraschinos med kryddiga toner.
Smak: Mogna röda bär med toner av kanel, kaffe, choklad och vanilj.
Druvor: 70% Corvina, 20% Rondinella och 10% Sangiovese.
Lagring: 48 månader på små ekfat, sedan 12 månader på flaska.
Syra: 5,90 g/l
Sockerhalt: 11 g/l
Alkoholhalt: 17% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 1 flaskor
Serveringstemperatur: 20°C
Passar till: Alla typer av kötträtter och mogna ostar.