Rött vin - Italien

Valpolicella Classico

VALPOLICELLA CLASSICO

DOC

Valpolicella Classico, Italien

Under oktober månad plockas druvorna för hand. Sedan pressas druvorna varsamt. Därefter separeras druvsaften från skalresterna. Jäsnings-processen varar 8/10 dagar med en temperatur mellan 22°C och 25°C. Valpolicella Classico lätta och smidiga karaktär gör att den på ett utmärkt sätt går att matcha med lättare maträtter.


Färg: Rubin röd

Doft: Härlig blommig doft med toner av röda bär och viol.

Smak: Frisk, torr och balanserad med toner av körsbär och mandel.

Druvor: 70% Corvina, 20% Rondinella och 10% Molinara

Lagring: Ståltank

Syra: 5,70 g/l

Sockerhalt: 0,6 g/l

Alkoholhalt: 12,5% vol.

Flaskstorlek: 750ml

Antal per kolli: 6 flaskor

Serveringstemperatur: 18°C

Passar till: vegetariskt, pasta, fisk, kött och salami.

il Roverone Valpolicella Classico Ripasso Superiore

VALPOLICELLA RIPASSO

CLASSICO SUPERIORE

DOC

Valpolicella Classico, Italien

Druvorna plockas för hand i den regionen av vingårdens som kallas ”La Traversagna”, och ligger i hjärtat av Valpolicella Classico distriktet. De noga utvalda druvorna får sedan sin andra jäsning tillsammans med skal-resterna från Amarone produktionen. Resultatet blir ett fylligt vin som har ett långt avslut där Amarone tonerna känns mycket väl igen.


Färg: Fyllig och intensiv rubin färg.

Doft: Elegant mogen röd frukt med toner av körsbär och maraschinos.

Smak: Harmonisk struktur av röd frukt och kryddiga toner.

Druvor: 70% Corvina, 25% Rondinella och 5% Croatina.

Lagring: 15 månader på stora ekfat, sen 6 månader på flaska.

Syra: 5,60 g/l

Sockerhalt: 1,6 g/l

Alkoholhalt: 15% vol.

Flaskstorlekar: 750ml 

Serveringstemperatur: 18°C till 20°C

Passar till: Smakrika kötträtter och mogna ostar.


Systembolagets artikel nr: 70283

il Roverone Amarone della Valpolicella Classico

AMARONE

DELLA VALPOLICELLA CLASSICO 

DOCG

2017

Valpolicella Classico, Italien

Druvorna handplockas i slutet av september. Sedan får de torka naturligt till januari/februari, och  därefter pressas druvsaften. Jäsningen pågår i 30 dagar och druvsaften macereras över druvskalen. Temperaturen för jäsningen i denna fas fluktuerar  mellan 15°C till 22°C.

Denna fyllblods Amarone som vinmakaren Paolo Fornaser har skapat levererar verkligen de smaker som alla Amarone älskare önskar sig.


Färg: Opak rubin färg

Doft: Tydlig doft av mogen röd frukt, plommon, körsbär, maraschinos och mandel.

Smak: Kraftig elegant struktur med lång eftersmak och toner av maraschinos, vanilj, kaffe och choklad.

Druvor: 70% Corvina, 20% Rondinella och 10% Sangiovese

Lagring: Små ekfat i 36 månader och 12 månader på flaska

Syra: 5,60 g/l

Sockerhalt: 11 g/l

Alkoholhalt: 17% vol.

Flaskstorlek: 750ml 

Serveringstemperatur: 20°C

Passar till: Vilt, grillade kötträtter och mogna ostar.


Systembolagets artikel nr: 76902