Under oktober månad plockas druvorna för hand. Sedan pressas druvorna varsamt. Därefter separeras druvsaften från skalresterna. Jäsnings-processen varar 8/10 dagar med en temperatur mellan 22°C och 25°C. Valpolicella Classico lätta och smidiga karaktär gör att den på ett utmärkt sätt går att matcha med lättare maträtter.
Färg: Rubin röd
Doft: Härlig blommig doft med toner av röda bär och viol.
Smak: Frisk, torr och balanserad med toner av körsbär och mandel.
Druvor: 70% Corvina, 20% Rondinella och 10% Molinara
Lagring: Ståltank
Syra: 5,70 g/l
Sockerhalt: 0,6 g/l
Alkoholhalt: 12,5% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Serveringstemperatur: 18°C
Passar till: vegetariskt, pasta, fisk, kött och salami.
Druvorna plockas för hand i den regionen av vingårdens som kallas ”La Traversagna”, och ligger i hjärtat av Valpolicella Classico distriktet. De noga utvalda druvorna får sedan sin andra jäsning tillsammans med skal-resterna från Amarone produktionen. Resultatet blir ett fylligt vin som har ett långt avslut där Amarone tonerna känns mycket väl igen.
Färg: Fyllig och intensiv rubin färg.
Doft: Elegant mogen röd frukt med toner av körsbär och maraschinos.
Smak: Harmonisk struktur av röd frukt och kryddiga toner.
Druvor: 70% Corvina, 25% Rondinella och 5% Croatina.
Lagring: 15 månader på stora ekfat, sen 6 månader på flaska.
Syra: 5,60 g/l
Sockerhalt: 1,6 g/l
Alkoholhalt: 15% vol.
Flaskstorlekar: 750ml
Serveringstemperatur: 18°C till 20°C
Passar till: Smakrika kötträtter och mogna ostar.
Systembolagets artikel nr: 70283
Druvorna handplockas i slutet av september. Sedan får de torka naturligt till januari/februari, och därefter pressas druvsaften. Jäsningen pågår i 30 dagar och druvsaften macereras över druvskalen. Temperaturen för jäsningen i denna fas fluktuerar mellan 15°C till 22°C.
Denna fyllblods Amarone som vinmakaren Paolo Fornaser har skapat levererar verkligen de smaker som alla Amarone älskare önskar sig.
Färg: Opak rubin färg
Doft: Tydlig doft av mogen röd frukt, plommon, körsbär, maraschinos och mandel.
Smak: Kraftig elegant struktur med lång eftersmak och toner av maraschinos, vanilj, kaffe och choklad.
Druvor: 70% Corvina, 20% Rondinella och 10% Sangiovese
Lagring: Små ekfat i 36 månader och 12 månader på flaska
Syra: 5,60 g/l
Sockerhalt: 11 g/l
Alkoholhalt: 17% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Serveringstemperatur: 20°C
Passar till: Vilt, grillade kötträtter och mogna ostar.
Systembolagets artikel nr: 76902