Ett Levande Arv.

Blaauwklippen grundades 1682 och är en av de äldsta vingårdarna i Stellenbosch. Jordnära med en rik historia och vinframställningstradition, producerar de utmärkande viner i harmoni med enkelheten i att leva på landet.

Gården har rika och bördiga jordar, som härstammar från gråblå sönderfallen granit avsatt mot bergssluttningarna. Vingårdsmetoder syftar till att uppnå den perfekta balansen mellan friska vinstockar och låga skördar, för att producera de bästa kvalitetsvinerna.

1977 etablerades de första Zinfandel-vingårdarna som planterades i Sydafrika på Blaauwklippen med den första årgången som släpptes 1980. Denna pionjäranda ledde till att de producerade Zinfandel i världsklass i decennier och idag är de fortfarande en av endast tre Zinfandel-producenter i landet . Blaauwklippen Blending Competition, som lanserades 1984, är den enda i sitt slag i Sydafrika, riktad till konsumenter snarare än producenter, och bjuder in vinälskare att prova konsten att blanda vin själva.


Narina Cloete har varit vinmakare på Blaauwklippen sedan juni 2016. Hon tog examen med en Honours BSc Agriculture (Oenology) cum laude från University of Stellenbosch. Hon arbetar i olika vindomarpaneler, inklusive South African Young Wine Show, FNB Top 10 Sauvignon Blanc, Cape Vintners Classification, Blaauwklippen Blending Competition, Veritas Awards och Old Mutual Trophy Wine Show. Hon dömde även i Spanien vid Zarcillo International Wine Competition 2018.

Narina Cloete

- Vinmakare -