Bertha Wines

Stellenbosch

Spektakulära viner med elegans 

Weltevreden 1692 är Berthas hem. Under de senaste trehundra åren har gården bebotts av familjerna Badenhorst, Retief, Smith, Peel och Bezuidenhout. Gården har legendarisk status och har en framträdande plats i Sydafrikas historia. Det är ett National Heritage Monument och representerar den nyklassiska Cape Dutch-arkitekturen. Retief Residence och festlokalen ståtar med världskända konstverk i kombination med historisk Kapholländsk arkitektur. Gården har ett magnifik historia i hjärtat av Stellenbosch Winelands, där 1700-talsresidenset ligger på Welgevonden Boulevard, vid foten av Simonsbergberget.


Druvorna skördas nedanför de taggiga topparna och böljande kullarna strax utanför Stellenbosch vid Weltevreden 1692. Gården har 7ha under vinstockar, planterade med Sauvignon Blanc, Semillon, Merlot och Shiraz. En ny vingård med Syrah är under utveckling, och den första skörden och vinframställningen väntas 2024. Tidiga indikationer tyder på att några av de bästa Syrah på södra halvklotet kommer att produceras från dessa sluttningar. Vingårdarna sköts av Bennie Booysen och hans engagerade team, som med stor omsorg sköter allt kring vingården.


Det skräddarsydda utbudet av viner har fått sitt namn efter Bertha. Familjen Bezuidenhout hyllar sin mamma, en kvinna med en oslagbar motståndskraft, kreativ anda och en otrolig påhittighet. Ungefär som Berthas imponerande anpassningsförmåga över ett landskap med varierande förutsättningar, har familjen Bezuidenhout ägnat sin vinframställning åt att skapa viner som är fräscha och matvänliga, vilket speglar andan i Cape.

Vinmakaren drar fördel av de sydvända sluttningarna, kylda av den atlantiska brisen som kommer från Table Bay, och skördar druvorna för hand på morgonen, får dem in i källaren så svala som möjligt, för att behålla fruktprofilen bättre under hela vinframställningsprocessen.

De 14 år gamla vinstockarna har tidigare hittat in i stora varumärken som Ernie Els Wines. Vinstockarna fortsätter att producera utmärkta druvor under överinseende av vår utmärkta vinodlare, Jaco Engelbrecht. Bennie Booysen, Bernard le Roux och Philip van Stadens odlingskunskaper och kunskap om vinframställning skapade dessa viner. Dessa viner är gjorda för att avnjutas tillsammans med vänner. Bertha vinerna imponerar i kombination med mat och ger en perfekt kombination som skapar oförglömliga minnen.

Bennie Booysen

- Vinmakare -

Familjen Bezuidenhouts vision är tydlig. Bertha vinerna inspirerar att vara en av de ledande leverantörerna av Sauvignon Blanc och Merlot Rosé i Sydafrika till de populära besöksresmål. Deras viner finns i begränsad upplaga, Semillon och Syrah kan mycket väl bli ledande viner inom sina områden. Vinerna har nått popularitet över Kapstaden och dess populära turistmål. De har blivit synonyma med en vinstil som passar maten vid havet med sina imponerande smaker och stil.

Familjen Bezuidenhout

Våra viner från Bertha Wines